Bloid

home  |  sitemap
Zorgkoets

De omgeving.

 

Westfriesland heeft een prachtig landschap met vogelrijke landerijen, sloten en vaarten vol met vis en een uniek netwerk aan fietspaden en kanoroute’s. Binnen dit weidse polderlandschap ligt op gepaste afstand van Opmeer, lekker eigenwijs het eeuwenoude buurtschap Zandwerven.

Het bedrijf.

In het centrum van de 43 huizen tellende gemeenschap van Zandwerven vind je onze stalhouderij en fokkerij Bloid. Met onze Gelderse stamboekpaarden verzorgen wij oa. koetsvervoer voor elke gelegenheid. Van bruidsvervoer tot uitvaart en alles wat daar tussen zit. Ook fokken wij met onze paarden om het betrouwbare Gelderse paardenras, dat te boek staat als "levend erfgoed", in stand te houden. Dit betekent dat er in het voorjaar regelmatig een veulentje te begroeten is. Daarnaast trainen wij paarden van anderen, geven instructie aan recreanten en wedstrijdrijders. Verder worden er paarden afgericht op ons bedrijf .

De veestapel.

Rond de stalhouderij vindt men op het erf ook tal van andere zuivere rasdieren. De Barnevelders zijn een authentiek oudhollands kippenras met karakteristieke uitstraling en kleurstelling. Dat laatste geldt ook voor de Delbar postduiven. Deze prachtige witte duiven mogen regelmatig mee op reis om als bruids-, of geluksduiven te worden opgelaten. De Drentse heideschapen dienen niet alleen om de weilanden te onderhouden, maar trainen ook regelmatig samen met de Border Collie. Dit hondenras wordt specifiek gefokt als schapendrijver. Het schapendrijven wordt regelmatig in praktijk gebracht op dit bedrijf.

    

Maar de paarden staan centraal.  De dagelijkse verzorging van dieren zorgt binnen een zinvolle dagbesteding voor structuur en duidelijkheid. Paarden zorgen voor een extra dimensie daarin. De interactie van het paard spiegelt de mens. Wat men geeft, krijgt men onvoorwaardelijk terug. Een kip bijvoorbeeld is al blij met een handje voer, maar een paard waardeert ook een schouderklopje en een vriendelijk woord. Het paard ‘luistert’ en zorgt hierdoor voor deze eerder omschreven interactie. Het omgaan met de paarden, het voeren, mesten en verzorgen  zorgt op natuurlijke en ontspannen wijze voor wederzijds vertrouwen, respect en daardoor zelfvertrouwen.  Gevoelens die voor elk mens onontbeerlijk zijn voor een goed functioneren.

De dagbesteding.

Afgestemd op de capaciteiten van de cliënt is het mogelijk om een taak binnen de stalhouderij te bekleden die verder gaat dan de dagelijkse verzorging. Hierbij denken wij aan het poetsen van tuigen en koetsen, en het klaar maken van wagens en het trainen van paarden voor wedstrijd en/of keuringen. En op termijn is het misschien zelfs mogelijk om te assisteren bij wedstrijden, koetstochten, paardentramrondritten of als hulpkoetsier bij een bruidspaar. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om te werken in de (moes)tuin en te helpen bij de verzorging van de andere dieren.

De accommodatie.

Deze bestaat uit woonhuis met achtergelegen stolp. Hierin bevinden zich kantoor, gezellige kantine, toilet, tuigenkamer en koetshuis. Daarachter bevinden zich de paardenstallen en dierenverblijven, maar ook het weiland, de paddocks en paardrijbak. Alles keurig onderhouden en in goede staat om veilig te kunnen werken.

De doelgroep.

Mensen met een beperking, mensen met een burnout en/of mensen die om wat voor reden dan ook het vangnet van een harmonieuze en gestructureerde dagbesteding (tijdelijk) goed kunnen gebruiken. De doelgroep is, juist omdat wij maatwerk willen leveren, niet makkelijk te omschrijven. Elk mens is uniek en daarom nodigen wij potentiële cliënten graag uit voor een kennismakingsgesprek. In zo’n gesprek wordt vlot duidelijk of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

    

De touwtjes (leidsels) in eigen handen.

Neem letterlijk de leidsels zelf in handen. Het besturen van paard en wagen is een geweldige ervaring. Officieel heet dit mennen. Mennen kan alleen tot stand komen binnen een netwerk waarin alle partijen gelijkwaardig participeren. Door die samenwerking ontstaat de kracht om de wagen rijdend te krijgen en te houden. Elke cliënt kan hieraan op zijn eigen nivo en binnen zijn eigen capaciteiten een bijdrage leveren. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde KNHS instructeur.

Tussen de paarden en de dieren.       

Wij zijn paardenliefhebbers en dierenvrienden, maar staan daarnaast ook midden in de samenleving, zijn maatschappelijk betrokken, sociaal denkend en handelend. Wij hebben ruime ervaring met mensen die een (tijdelijke) beperking hebben. Daarnaast zijn er uiteraard de nodige opleidingen, cursussen en workshops gevolgd om verantwoorde en veilige zorg te bieden. Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijke kennismaking. Neem gerust contact op voor een afspraak en ervaar zelf of jij je hier thuis en prettig voelt.

Met BLOIDe groet,

Yonna Dobber en Monte Visser

Zorgbedrijf www.Bloid.nl Tel. 0651 328848

 

Wij zijn aangesloten bij: 

 

 

 


sitemap  |  Bloid

Webdesign en Hosting: Unique Webdesign