Bloid

home  |  sitemap
Rondje erf

De omgeving.

 

Westfriesland heeft een prachtig landschap met vogelrijke landerijen, sloten en vaarten vol met vis en een uniek netwerk aan fietspaden en kanoroute’s. Binnen dit weidse polderlandschap ligt op gepaste afstand van Opmeer, lekker eigenwijs het eeuwenoude buurtschap Zandwerven.

Het bedrijf.

In het centrum van de 43 huizen tellende gemeenschap van Zandwerven vind je onze stalhouderij en fokkerij Bloid. Met onze Gelderse stamboekpaarden verzorgen wij oa. koetsvervoer voor elke gelegenheid. Van bruidsvervoer tot uitvaart en alles wat daar tussen zit. Ook fokken wij met onze paarden om het betrouwbare Gelderse paardenras, dat te boek staat als "levend erfgoed", in stand te houden. Dit betekent dat er in het voorjaar regelmatig een veulentje te begroeten is. Daarnaast trainen wij paarden van anderen, geven instructie aan recreanten en wedstrijdrijders. Verder worden er paarden afgericht op ons bedrijf .

    

De veestapel.

De paarden staan centraal.  De dagelijkse verzorging van dieren zorgt binnen een zinvolle dagbesteding voor structuur en duidelijkheid. Paarden zorgen voor een extra dimensie daarin. De interactie van het paard spiegelt de mens. Wat men geeft, krijgt men onvoorwaardelijk terug. Een kip bijvoorbeeld is al blij met een handje voer, maar een paard waardeert ook een schouderklopje en een vriendelijk woord. Het paard ‘luistert’ en zorgt hierdoor voor deze eerder omschreven interactie. Het omgaan met de paarden, het voeren, mesten en verzorgen  zorgt op natuurlijke en ontspannen wijze voor wederzijds vertrouwen, respect en daardoor zelfvertrouwen.  Gevoelens die voor elk mens onontbeerlijk zijn voor een goed functioneren.

    

De touwtjes (leidsels) in eigen handen.

Neem letterlijk de leidsels zelf in handen. Het besturen van paard en wagen is een geweldige ervaring. Officieel heet dit mennen. Mennen kan alleen tot stand komen binnen een netwerk waarin alle partijen gelijkwaardig participeren. Door die samenwerking ontstaat de kracht om de wagen rijdend te krijgen en te houden. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde KNHS instructeur.

Met BLOIDe groet,

Yonna Dobber en Monte Visser

Tel. 0651 328848

 

 

 

 
sitemap  |  Bloid

Webdesign en Hosting: Unique Webdesign