Bloid

home  |  sitemap


Instruktie
Ook zonder ervaring
Burn outDoe Het Zelf  >  Instruktie

Instruktie

Mennen voor mensen met een beperking.  

 

Al jarenlang genieten wij een goede reputatie in het geven van menlessen aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Het omgaan met paarden is al een hele ervaring op zich, maar als je eenmaal in staat bent om zelfstandig een paard voor een wagen te spannen en deze gecontroleerd weet te besturen, is dat een geweldig gevoel. 

 

De touwtjes (leidsels) in eigen handen.

Wij nodigen je graag uit om zelf de leidsels in handen te nemen. Het besturen van paard en wagen is een geweldige ervaring. Officieel heet dit mennen. Mennen kan alleen tot stand komen bij een goede verstandhouding tussen paard en menner. Door die samenwerking ontstaat de kracht om de wagen rijdend te krijgen en te houden. Bijna iedereen kan op zijn eigen nivo leren mennen. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde KNHS instructeur.

Mennen kent vele vormen.

Bij mennen denkt men vaak aan het besturen van een sjieke koets, anderen denken misschien eerder aan de wedstrijdsport. Ringsteken is ook een sport, maar ook zo keurig mogelijk rond rijden of zo snel mogelijk een bepaald parcours af te leggen. Het verslepen van boomstammen is echter ook een echte menactiviteit. Voor zorgboerderij de Dijkgatshoeve in de Wieringermeer hebben wij een groepje opgeleid voor dat doel.

Miniatuur 


sitemap  |  Bloid

Webdesign en Hosting: Unique Webdesign