Bloid

home  |  sitemap


Bloid koetsverhuur
Monte Visser
Bloid Menteam
De PaardenKennismaking  >  Monte Visser

Monte Visser

Over ons. 

 

Alhoewel ik op de vaste wal ben geboren, komt mijn familie oorspronkelijk van het Friese waddeneiland Ameland. Vandaar ook mijn naam, Monte. Die valt op het eiland tussen Siebe, Gosse, Gerlof en Douwe op het eiland eigenlijk niet echt op. Ik reed hele dagen rond op pony's met jongens van het eiland. 's Zomers waren er evenementen van paardenstoelendans en natuurlijk het te water laten van de reddingsboot met paarden. Er liggen voor mij bekende paarden begraven in de duinen na het debacle van 14 augustus 1979.

 

Ik weet natuurlijk niet of dit allemaal heeft geleid tot mijn latere paardencarriëre, maar het zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Ik heb een bescheiden stalhouderij. We verzorgen lessen voor mensen met een beperking, doen africhting, beleren en corrigeren van pony's en paarden. Daarnaast verzorgen we koetsverhuur voor alle gelegenheden en bieden hoogwaardige dagbesteding aan zorgcliënten.

 

We zijn DE koetsverhuurder in (de kop van) Noordholland en onderscheiden ons in ieder geval door de mogelijkheden van het vierspan of klavertje drie. Ook spannen  wij het eigen paard van de bruid of bruidegom wel eens voor de trouwkoets. Soms moet deze eerst nog betuigd worden. Maar dan is het een ongelooflijke ervaring voor de bruid of bruidegom. Verder zijn uiteraard volgkoetsen of trams beschikbaar. Bijna al uw wensen kunnen wij vervullen.

 

Allereerst is bij bovengenoemde activiteiten een goede opleiding van belang. Zo ben ik gediplomeerd KNHS-meninstructeur, rijdt ik veel wedstrijden, bezit ik alle koetsiersbewijzen, dus van enkel tot vierspan én beschik ik over een jarenlange, broodnodige ervaring. Eigenlijk houdt het hier niet op. Want genoemde zaken worden uiteraard meteen gevolgd door betrouwbaar materiaal, de koetsen dienen structureel onderhouden te worden, betrouwbare paarden die dagelijks hun portie beweging krijgen. Allemaal zaken die een veilig gevoel geven als je in de koets mee rijd.

 

Naast de stalhouderij annex zorgbedrijf houden wij ons bezig met de paardenhobby over het hele vlak. In onze vrije tijd zijn wij actief met marathonwedstrijden, ringstekerijen en georganiseerde rondritten. Vaak in originele Westfriese kledij. Op rustige of regenachtige dagen onderhoud en restaureer ik koetsen. De paarden vinden de afwisseling geweldig en genieten er echt van. Voor je eigen ontwikkeling is het uiteraard ook goed. Nog leuker is redelijk vaak hoger te eindigen. Kijk daarom ook eens naar de video's en fotoalbums van de wedstrijden.

 

 


sitemap  |  Bloid

Webdesign en Hosting: Unique Webdesign